20 Julai 2011

Sarang Semut


Bahan-bahan

  • 250g butter
  • 100g gula halus
  • 350g tepung gandum (diayak)
  • 100g tepung custard (diayak)
  • 1 biji kuning telur
  • 1 s/teh esen vanilla
  • Chocolate rice/manik untuk hiasan

Cara-cara


  1. Pukul kembang butter dan gula
  2. Masukkan kuning telur dan esen vanilla dan gaul rata
  3. Masukkan tepung dan gaul rata
  4. Parutkan adunan kedalam mangkuk kecil dan sudukan kedalam paper-cup
  5. Taburkan coklat rice dan manik gula kecil. Bakar dalam oven dgn suhu 180’C sampai masak (anggaran 15 minit)
  6. Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara 

Biskut ni senang sangat nak buat and sedap ! Al maklum laa da dekat nak raya ni kan. Dah boleh laa kita try - try. :D

Tiada ulasan:

Catat Ulasan